Miért a Tahy kastély? Mert kizárólagosan használhatjátok az egész birtokot: a hátsó hatalmaskertet, a táncteret, a belső 3 termet, anagytermettermészetesen, és persze a színpadot is, ami kintre is nyitható.

Nagy terme akár 120 vendég fogadására is alkalmas, ugyanakkor kisebb 50-70 főnél is tökéletesen egyben tartja a társaságot. Kényelmesen el fogtok férni a vendégekkel, nincsenek oszlopok a teremben, mindenki láthat mindent, beleértve a zenekart/DJ-t, és a házaspári asztalt is.

about_2

Nem kell kocsiba ülni a polgári és templom szertartáshoz. Falusi esküvőként dönthettek a magyar hagyományokhoz hű, utcán vonulás mellett is. Így 5 perc alatt ott lehettek a gyönyörű, ősfákkal teli Gosztonyi kertnélahol a polgári ceremóniát szokás megtartani, majd szintén 5 perc sétával elérhető a domboldalon található templomis, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egészVölgyre.

A Kastély elhelyezésének köszönhetően a délutáni órákban is hűvösben tudjátok fogadni a vendégeket, nem szükséges rögtön a benti termekbe vonulni és ültetést szervezni. Minden eshetőségre van megoldás: ha forró nyári napra virradt, akkor több árnyékos helyet tudunk kialakítani, ha esős nap sikerült, akkor pedig zárt, esővédett helyeken tudjuk megtartani a szertartást és vendégfogadást.

Továbbá nyugati fekvése miatt naplementekor pont a bejárati ajtóra és kinti tánctérre vetül ilyenkor a nap fénye.

Minden extrával felszerelt a kastély: hűtőkamra a süteményeknek, külön felszolgáló pult az italokra, átöltöző terem, zárható termek.

Nincs időkorlát. Nincs extra díj éjfél után.

Addig maradhattok amíg jól érzitek magatokat.

Igényesen el lett szeparálva a felszolgáló pult ahonnan italt kérhetnek a vendégek, így a tánctértől pár lépésnyire már lehet beszélgetni – ital kikérés vagy csak pihenés közben.

Minden teremben van lehetőség a friss levegő beengedésére.

Mind benn, mind kinn ki tudunk alakítani ülőhelyeket, így az esti mulatságnál egy minden-igénynek megfelelő felállásban tudnak a vendégek kinn hűsölni és pihenni, a felszolgáló pultnál beszélni és italt kérni, a kettő között pedig táncolni, vagy akár félre húzódni egy másik terembe beszélgetni.

about_1

A színpadon kiemelten látható vagy a házaspár és szüleik, vagy a zenekar/DJ. Ha DJ lett a választás, akkor mind akusztikailag, mind a lagzi szempontjából előnyösebb, hiszen jobban körbe táncolható a helyszín mintha csak a földön lennének elhelyezve a hangszerek.

Ha a házaspár és szülők ülnek fel, akkor pedig elkerülhetjük azt a gyakori hibát, amikor a násznép csak egyik részének van rálátása a fiatal házaspárra.

Rendelkezésre áll egy 18 főt befogadó szálláshely is, ami fél perc sétára, a Kastély utcájának végén tálalható, ami szintén a korhoz hűen lett felújítva.

A polgári ceremóniánál nem kell különválasztani a násznépet, hanem mindenkit le tudunk ültetni a több száz éves fákkal erdősített Gosztonyi-parkban.

Tradicionális falusi esküvőként másnap reggel is fogadhatjátok a vendégeket, hogy elfogyasszák a megmaradt finom falatokat, amiket addig hűtőben tudtok tárolni. Idő korlát pedig itt sincs, hogy meddig vendégelitek meg a meghívottakat másnap.

A szűkebb család és barátok kényelmesebben tudnak így elköszönni a meghívott vendégektől, mintsem a lagzi közepén éjfél körül kelljen pár szóval csak elbúcsúztatni őket.

Akár késő délutánig is cseveghetnek mind kinn az árnyékos, vasárnapi délutánban, mind benn.

SZÁLLÁS →