A kastély az 1600-as évek végén épült. A Tahy családnak nemcsak a községben, de megyeszerte is jelentős szerepe volt a közéletben, mivel a család feje Nógrád megyei alispán volt. A kastélyban több alkalommal is megyegyűléseket tartottak. Ilyenkor a megye jelentős személyiségei, birtokosai látogattak el a községbe.

A Tahy család igen sokat tett a község fejlődése és az itt lakók érdekében. Hat osztályos iskolát építettek, mely épület ma is iskolaként szolgál. A katolikus templom az 1700-as években épült hozzá a kastélyhoz, majd a Tahy család 1815-ben hátrafelé is bővítette az épületet.

A Tahy-kastély, mely a legjelentősebb a helyi kastélyok közül, egy több hektáros ősfás park közepén állt, ahol lovas és teniszpálya is volt, illetve cselédházak több gazdasági épülettel egyetemben. A kúria még meglévő része 1200 m2 alapterületű.
A benősült Sturmann család a kocsi bejárót beépítette és a helyén hatalmas szalont alakított ki. A szalont csodálatos freskók díszítették. A második világháború idején a kastélyban katonai kórház működött.

A világháborút követően államosították az épületet, és az ősparkot parcellákba osztotta a helyi vezetőség.

A kastélyban jelenleg 4 terem lett van kialakítva, összesen 260 m2.

Page 1 of 21 2

SZÁLLÁS →

Miért a Tahy kastély?

Történelmi

A kastély az 1600-as évek végén épült. Vastag falak, magas belmagasság, egybenyitható elegáns termek.

Zárt kert

Zárt hátsó, belső kert, U alakú alaprajzzal.

Kellemes levegő

Nyáron sem kell egy légkondicionált teremben esküvőt tartani. A kastély mindig hűs, szellős és kellemes levegőjű.

ÁRAJÁNLAT KÉRÉS →