Időhossz

Egy visszafogott esküvőnél tanácsos picit később kezdeni, igy elkerülhetjük az ebéd költségeit, illetve a welcome falatokat sem szükséges túl laktatóra készíteni, hiszen nagy valószínűséggel mindenki az otthoni ebéd után indul el.

Én általában a 16:00-s kezdést szoktam javasolni, persze megoldható ez előtt és után is.

about_1

about_2

Esküvőszervező

Esküvőszervezőt mint külön specialistát nem érdemes ilyenkor felfogadni. Általában alsó határként is 70 000 Forintot jelölnek meg díjként, ha mégis tanácsra van szükség, kérdezzük meg ismerőseinket a sajat élményeikkel kapcsolatban, még akár referenciát is adhatnak esküvő szolgáltókra.

Végső esetben esküvőszervezőtől kérhetünk ajánlatot külön szekciókra, mint például egy lista a TOP 10 fotósról aki adott napon szabad és link a munkájukhoz, árakhoz.

Catering

Az étel az egyik legfontosabb az esküvő során, hisz mindenki egyből a menüt nézi és alig várja, hogy végre vacsora legyen. Mi csak és kizárólag minőségi catering szolgáltatókkal dolgozunk együtt, aki helyben, frissen készítenek el mindent.

Ha kihűlt a tál mire kiviszik, ha nincsenek jó állapotban megsütve a húsok, hideg a leves stb. az rányomhatja a bélyeget a Nagy Napra. De aggódni sem kell, hiszen már egy átlagos catering cég is melegíthető tálakkal érkezik amikből gyorsan ki tudják osztani az ételeket.

Általános szabály, hogy minél több fogás van a menüben annál drágább. Ehhez még hozzáadódnak persze a köretek, saláták, esetleg desszertek és persze a leves is.

Mivel Ti ismeritek legjobban a meghívottakat (esetleg érdemes megkérdezni szülőket is), Ti tudjátok legjobban, hogy szükség van-e vega menüre, egy-két húsétel mellé kell-e harmadik, rizs és krumpli köret együtt vagy csak egyikük elég és így tovább.

Tahy Kastely - esküvői helyszínek pest megye - eskuvo catering csapat

Healthy food

Ital

Az italt a helyi beszállítóval intézzük és szervezzük le, de minden egyéni igényre is nyitottak vagyunk.

Szintén az a szabály mint az ételnél, a több típusú pálinka vagy koktélok nagyon megdobhatják a költségeket.

Dekoráció

Dekorációnál csak a Ti elképzeléseitek számitanak, találkoztunk már nagyon letisztult design-al es persze az amerikai tipusú, karácsonyi égős, mindent bele típussal is.

Hogy a költségek ne szökjenek az egekbe, nem javasolt hivatalos dekorációs céget megbízni, persze emailen bekérni pár gyors ajánlatot mindig segíthet a tájékozódásban.

Amivel itt tudtok a költségekhez tartani, hogy saját kezűleg készítitek a dekor elemeket (például gyertyatartó köré diszítő elem, művirág csokor és váza egyberakása, karácsonyi égők beszerzése).

Manapság az AliExpress, IKEA és hasonló jó árú megoldásokkal már nagyon kreatív es egyedi megoldásokhoz juthatunk!

about_1

about_2

Virág

Szintén van a faluban helyi virágos aki tud segíteni mind beszerzésben, mind összeállításban, de sok vidéki és pesti cég is foglalkozik hasonlóval.

Az élő virágnál is sokan túlzásokba tudnak esni. Egy vázába sokszor már az 5 szál is gyönyörűen mutathat, nem szükséges 20-30 vagy akár efölötti számmal kalkulálni.

Egy ügyes trükk, hogy több vázába rakunk kevesebb virágot, így keltve a nagyobb virághatást kevesebb szállal.

Torta

Tortánál is teljesen a személyes preferenciátok számít, hallottunk már többszázezer forintos, többszintes csodárol, és persze a visszafogottabb de ugyanolyan finom megoldásokról.

Javasolhatok persze környékbeli cukrászdákat akik nagyon szép munkákat végeztek eddig is!

healthy breakfast

Healthy food

Meghívó

A meghívónal is persze darabszámra működnek a költségek, így minél több a meghívott annál költségesebb a meghívó.

Manapság már akár `csak` 200 Forinttól is lehet kapni darabonként, beszorozva 100 fővel viszont máris nem tűnik olyan olcsó részletnek. Itt is tudunk pár szolgáltatót akik szép munkákat végeznek.

Egy okos tipp, hogy akár otthon is kinyomtathajuk a meghívókat fotópapírra, így a megrendelés töredékéből tudunk profi meghívókkal kedveskedni. Utólag akár masnik, más kellékek is rákerülhetnek akárcsak a profi boltokban.

Fotós

Sajnos fotózásnál nincsen minőségráta, így találkozhatunk a 70 000 forinttól egészen a többszázezer forintosig.

Érdemes minél korábban bekérni azoktól az árajánlatot akiknek szimpatikus a portfóliójuk, hiszen már akár év elején is elkelhetnek az igazán profik akik jó áron vállalnak hosszú időre fotózást.

Egy későbbi kezdéssel megengedhető, hogy a fotósnál kedvezményt kérjünk azzal az indokkal, hogy nem egész napra szükséges a munkája, hanem `csak` 8 vagy 10 órára, például 16:00 órától éjfélig.

Fontos tudni, hogy a zenés mulatságnál nehéz jó minőségű képeket készíteni (főleg a násznép fáradtsága miatt), így ezeket a felvételeket ritkán válogatják be a végleges sorozatba, tehát elég akár 1 óráig ha fotóznak a táncból, abból már bőven lesz anyag a válogatáshoz.

about_1

about_2

Videós

Bár nehéz a büdzsén belül maradni ha videóst is akarunk, Én mindenképpen ajánlom. Sok olyan tényező és esemény van esküvőkön amit a mozgókép tud legjobban rögzíteni.

Ilyen például a templomba bevonulás pillanata és hangulata, akár a tánc, csókok vagy a meghitt násznép ezer arca.

Zene

Teljesen a Ti döntésetek, hogy DJ-t vagy zenekart választotok. Mindkettőnel megvannak az előnyök és a hátrányok, ezekről szívesen mesélek részletesebben is.

A lényeg, hogy mindkét formában elférnek a színpadon kényelmesen. Fontos, hogy itt is olyat válasszatok ami a násznéphez közel áll, olyan zenéket játszanak amiket a meghívottak élveznek és táncolnak rájuk.

Bár ez egy pici előzetes felmérést igényelhet, ha megcsináljátok borítékolható a jó hangulat!

healthy breakfast