Időhossz

Pompás esküvőnel bevállalhatunk egy mini ebédet, de akár egy terjedelmesebb welcome falatozást is. Kezdés ilyenkor 12:00 körül vagy akár még korábban is történhet.

Ilyen korai kezdésnél fontos odafigyelnünk, hogy a násznép meg tudjon pihenni a délután folyamán legalább egyszer, hogy ne estére fáradjon el mindenki pont a lagzi kezdetekor.

about_1

about_2

Esküvőszervező

Esküvőszervezőt fogadhatunk külsőst vagy akár ismerőst is, de persze én is vállalok ilyen koordinálásokat.

Mindenképpen bizonyosodjatok meg, hogy gyakorta értekeztek a szervezővel bárki is legyen az, és, hogy pontosan leírta és tudja a dátumokat mikorra, minek kell késznek lennie (ilyen például a fotós & videós csapat lefoglalása minél korábban, catering kiválasztása a lehető legkorábban stb.).

Catering

Az étel az egyik legfontosabb az esküvő során, hisz mindenki egyből a menüt nézi és alig várja, hogy végre vacsora legyen. Mi csak és kizárólag minőségi catering szolgáltatókkal dolgozunk együtt, aki helyben, frissen készítenek el mindent.

Cateringnél nagyon kell figyelni, hiszen az étel az egyik legfontosabb tényezője egy jó esküvőnek. Ha kihűlt a tál mire kiviszik, ha nincsenek jó állapotban megsütve a húsok, hideg a leves stb. az rányomhatja a bélyeget a Nagy Napra.

De aggódni sem kell, hiszen már egy átlagos catering cég is melegíthető tálakkal érkezik amikből gyorsan ki tudják osztani az ételeket. Általános szabály, hogy minél több fogás van a menüben annál drágább. Ehhez még hozzáadódnak persze a köretek, saláták, esetleg desszertek és persze a leves is.

Ne feledjétek, hogy túl sokat sem tudnak enni a vendégek, így 6-7 fogásnal több már túlzás lehet, persze ez is a belátásotokra van bízva. Egy kíváló cateringes ezeken felül még odafigyel olyan apróságokra is például, hogy mindig legyen tiszta pohár a vendégek előtt, a koszosakat elviszi, esetleg megkérdezi, hogy kérnek valami mást.

Akárcsak egy jó étteremben, nem zavarják a vendégeket, de figyelnek, kiszolgálnak.

healthy breakfast

Healthy food

Ital

Az italt a helyi beszállítóval intézzük és szervezzük le, de minden egyéni igényre is nyitottak vagyunk.

Akárcsak az ételnél, a több típusú pálinka vagy koktélok dobhatják meg a költségeket, ugyanakkor itt érdemes elgondolkodni, hogy gyerekeknek gyerekkoktél kerülhet-e a menübe és hasonló extrák.

Dekoráció

Dekorációnál csak a Ti elképzeléseitek számitanak, kérhettek be ajánlatokat dekor cégektől is bár sokszor már milliós összegekben gondolkodnak.

A kettő közötti megoldás lehet, hogy több dolgot Ti vesztek meg és egy erre megbízott dekoros összeállítja, hajtogatja, masnizza és foglalkozik általánosságban az előtte lévő nap(okon) ezzel.

Példa ilyenre a karácsonyi égők amik sokszor olcsóbban jönnek ki ha Ti magatok veszitek meg és később felhasználjátok lakásban/házban minthogy a cég adja bérbe.

about_1

about_2

Virág

Szintén van a faluban helyi virágos aki tud segíteni mind beszerzésben, mind összeállításban, de sok vidéki és pesti cég is foglalkozik hasonlóval.

Az élő virág Pompás esküvőnél ajánlott, természetesen minél több virágszál van egy vázában, annál jobban néz ki.

Ugyanakkor a vázák száma is sokszor nagyot dob a látványon. A menyassony és vőlegény elé pedig különleges csokrot is lehet kérni, hogy kitűnjön a többi asztal közül.

Torta

Tortánál is teljesen a személyes preferenciátok számít, pompás esküvőnél elengedhetetlen a kihívóan szép kivitelezés és persze az ízvilág megfelelő harmóniája.

Javasolhatok persze környékbeli cukrászdákat akik nagyon szép munkákat végeztek eddig is és rendelésre olyat készítenek amilyet csak szeretnétek!

healthy breakfast

Healthy food

Meghívó

Meghívónál érdemes már előre meghatározni az esküvő színeit és stílusát. Ennél fogva természetesen egészen messzi költeményekig is eljuthatunk, a külső masnitól az illatos papírig.

Fotós

Mit ér egy gyönyörű esküvő ha nincs megörökítve képeken? Sőt! Ha olyan képeken van megörökítve amik picit életlenek, a színeket nem úgy adják vissza és úgy általánosságban mondva picit ‘gagyik’.

Érdemes minél korábban bekérni azoktól az árajánlatot akiknek szimpatikus a portfóliójuk, hiszen már akár év elején is elkelhetnek az igazán profik. Fontos tudni, hogy a zenés mulatságnál nehéz jó minőségű képeket készíteni (főleg a násznép fáradtsága miatt), így ezeket a felvételeket ritkán válogatják be a végleges sorozatba, tehát nem feltétlen szükséges azért plusz órákat rendelni, hogy a lagzi végéig fotózzanak.

A minőség kiválasztásánál mindenképp figyeljetek arra, hogy a képeken ne filter legyen, ne legyenek túlhúzva a színek mert ez jó jele annak, hogy az illető csak kattintgatott és később Photoshop-ban javított az állagon.

Fontos továbbá, hogy kreatívak legyenek a portfólió képei, a megszokott, unalmas képek utalhatnak arra, hogy a Ti esküvőtök neki csak egy lesz a sokból. Keressétek a kreativitást!

about_1

about_2

Videós

Szintén elengedhetetlen a videós egy Pompás esküvőnél.

Vannak olyan mozzanatai a Nagy Napotoknak, ahol egyszerűen kötelező a mozgókép, ilyen például amikor először látja meg a vőlegény a menyasszonyt, templomba vonulás, a lagzi hangulata stb.

Szintén figyeljetek a kreativitásra, ne csak balról jobbra vagy fordítva menjen a kamerafelvétel, legyenek egyedi megoldások amiket máshol még nem láttatok, vagy olyan elemek amik izgissé, különállóvá teszik a rövid esküvői filmeket.

Zene

Teljesen a Ti döntésetek, hogy DJ-t vagy zenekart választotok. Mindkettőnel megvannak az előnyök és a hátrányok, ezekről szívesen mesélek részletesebben is.

A lényeg, hogy mindkét formában elférnek a színpadon kényelmesen. Fontos, hogy itt is olyat válasszatok ami a násznéphez közel áll, olyan zenéket játszanak amiket a meghívottak élveznek es táncolnak rájuk.

Bár ez egy pici előzetes felmérést igényelhet, ha megcsináljátok, borítékolható a jó hangulat! Összegekről beszélve nyilván a nagyobb összeg jobb hangulatról is tehet tanubizonyságot.

Nekem van egy kedves DJ ismerősöm a közeli Vácról aki már nem egyszer hihetetlen bulikat csinált!

healthy breakfast